Friday, January 29, 2016

ဝက္သားတုတ္ထိုးကို ဆိုင္မွာဝယ္မစားပဲ အိမ္မွာ လုပ္စားရေအာင

ဝက္သားတုတ္ထိုးကို ဆိုင္မွာဝယ္မစားပဲ အိမ္မွာ လုပ္စားရေအာင္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္
-------------------------
တုတ္ထိုးလုပ္နည္း

အခ်င္းတိုင္ ၂၅သား
အူခ်ိဳ ၂၀သား
အူမႀကီး ၂၅သား
ႏို႔အံုသား ၄၀သား
အူပိတ္ ၂၅သား
နားရြက္ တစ္ဖက္
လၽွာ တစ္ေခ်ာင္း
ႏွလံုး တစ္ခု
သံုးထပ္သား ၂၀သား
အသဲ ၁၀သား
ဘဲဥ ၃လံုး
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ပါ။

ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးပါ။
အူခ်ိဳ/အခ်င္းတိုင္/နလံုး/လၽွာ/ႏို႔အံုသား/နားရြက္/အသဲ/သံုး
ထပ္သား တို႔ကို မက်ည္းသီး ဆား ႏွင့္ေဆးပါ။အရမ္းမေဆးပဲ
စင္ရံုေဆးပါေနာ္။
အူမႀကီးကို ေရေဆးပါ။ဒယ္အိုးပူပူမွာအိုးကင္ပူကပ္ပါ။အခၽြဲ
မ်ားကုန္ေအာင္ေမႊပါ။ၿပီးမွ ဆား သံပုရာသီး မက်ည္းသီးႏွင့္
ေဆးပါ။
အူပိတ္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ ဆား မက်ည္းသီးႏွင့္ပြတ္ေဆးပါ။
အခၽြဲမ်ားကုန္လၽွင္ သံပုရာသီးႏွင့္ထပ္ေဆးပါ။ေျပာင္သြားလၽွင္
အတည့္ျပန္လွန္ၿပီး ထပ္ေဆးပါ။အားလံုးၿပီးမွ တစ္ေခ်ာင္းသို႔
ထပ္ထပ္ၿပီးသြတ္ပါ။ တူသံုးလို႔ရပါတယ္။
အားလံုးၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။ဆား/သ
ၾကား(ၾကက္သားမႈန္႔)/ငရုတ္ေကာင္း/တရုတ္မဆလာ/အသားမဆလာ/ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တို႔ႏွင့္ ၃/၄နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲသို႔ထည့္ ႏွပ္ထားပါ။ကၽြန္မကေတာ့ မနက္ခ်က္ရန္ ညထဲကႏွပ္ထားပါတယ္။
ခ်က္ကာနီးလၽွင္နာရီဝက္ခန္႔ႀကိဳထုတ္ပါ။ဆီပူပူမွာသၾကား
ထည့္ပါ။ရဲလာလၽွင္ အသဲမွလြဲ၍ အားလံုးကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ေရခမ္းၿပီးဝက္သားနီလာလၽွင္ ရပါၿပီ။
Pressure cookerထဲသို႔ေျပာင္းထည့္ပါ။ ေရႏို႔ဆီဘူး ၁လံုးခြဲခန္႔ထည့္ပါ။နာနတ္ပြင့္ ၂ပြင့္ခန္႔ထည့္ပါ။မိနစ္၂၀ခန္႔ၾကာ
လၽွင္ ႏူးလြယ္ေသာအသားမ်ားထုတ္ကာ က်န္ေသာအသား
မ်ားႏူးသည္အထိတည္ပါ။ အားလံုးရလၽွင္ဆယ္ၿပီးက်န္ေသာ
ေရျဖင့္ အသဲထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ဘဲဥျပဳတ္ထည့္ပါ။
ဗန္းထည့္သို႔ေျပာင္းထည့္ၿပီး မီးမၽွင္မၽွင္ျဖင့္တင္ထားပါ။
ႀကိဳက္ရာကိုလွီးၿပီးစားလို႔ရပါၿပီ။

အခ်ည္ရည္
မက်ည္းသီးကိုေရေဆးၿပီးေရစိမ္ကာပြလာလၽွင္ဇကာႏွင့္အႏွစ္တိုက္ခ်ပါ။ထန္းလၽွက္ကိုေရအနည္းငယ္ႏွင္ႀကိဳၿပီးသဲစစ္ထား
ပါ။ျကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးေထာင္းပါ။
ငရုတ္ဆီထည့္ပါ။ပဲငံျပာ
ရည္အၾကည္ ဂ်င္းအရည္ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္(ၾကက္သားမႈန္႔)
ထည့္ပါ။ေကာ္မႈန္႔ ဇြန္းေသးတစ္ဇြန္းခန္႔ႀကိဳထည့္ပါ။

Credit to-ခ်က္ၾကည့္ၾကစို

No comments:

Post a Comment